Nie skóra zdobi wilka

Nie taki wilk straszny, jak go malują

Na spotkanie pod hasłem „Czego nie widać, ale wiemy, że to jest” zaprasza Marta Lipczyńska Gil – wydawczyni „Hokus Pokus”, magazyn „Ryms”

Bardzo często boimy się, jak nas odbiorą inni. Czasami lęk, jest tak duży, że udajemy kogoś innego, niż jesteśmy. Każdy człowiek i duży i mały chce być akceptowanym i lubianym przez grupę. Czasami nasi bliscy nie akceptują nas i próbują nam wmówić, że coś z nami jest nie tak. Jak się odnaleźć w takiej sytuacji?

Warsztaty mają na celu pokazanie, że warto zaufać sobie, swojej naturze. Mają uświadomić, żeby być otwartym na inność, obserwować z zainteresowaniem drugą osobę, wysłuchać jej, a już na pewno nie oceniać od razu po wyglądzie lub opiniach innych, bo może to być bardzo krzywdzące.
Ale też o tym, żeby nie udawać kogoś innego, byś szczerym, prawdziwym, wiernym sobie i swoim ideałom.

Warsztat o stereotypach, o szufladkowaniu ludzi, ale też o poszukiwaniu siebie, o pokonywaniu nieśmiałości, o otwieraniu się na innych.

Pomocne książki: „Wilczek”, „Żabka ma przyjaciela”, „Mój przyjaciel Szymon”

Termin: 22.10.2020, godz. 16:00

Warsztaty dla dzieci 4-6lat

Spotkanie odbywa się na zoomie.

Link zostanie przesłany w dniu poprzedzającym warsztaty.

Liczba miejsc ograniczona.

#izolacja #niezrozumienie #odmienność #samotność