Kołysanka dla Niespokoju

KOŁYSANKI DLA POTWORÓW – Kołysanka dla Niespokoju

Na warsztaty zaprasza Katarzyna Jackowska-Enemuo – twórczyni Wędrownej Wytwórni Zdarzeń PARPARUSZA

Mówiłam już, że w mojej szafie zamieszkały dziwne Stwory-Potwory? Wyglądają okropnie, nie śpią po nocach, hałasują
i przez to ja też nie mogę spać. U was też pewnie jakieś mieszkają (ciekawe gdzie). I cały czas się zastanawiam, co z nimi zrobić, jak sprawić, żeby się poczuły lepiej, uspokoiły się, zasnęły może… I mam pewien pomysł. A gdyby im zaśpiewać kołysanki? Takie ułożone specjalnie dla nich.

Właśnie do tego Was zapraszam. Będziemy wspólnie wymyślać kołysanki dla Potworów. Pomyślcie sobie o tym,
co powiedzieć komuś, kto się bardzo boi? A komuś, kto się czuje samotny? Przypomnijcie sobie też Wasze ulubione kołysanki i melodie. A może sami wymyślacie melodie i na czymś gracie? Bardzo jestem ciekawa Waszych pomysłów. Zaglądajcie do Pokoju Muzyki, będziemy tu na Was czekać – ja, moje instrumenty i Stwory-Potwory co nie mogą spać.

Jeden z tych Stworów, co zamieszkały w mojej szafie ciągle się martwi… Martwi się, nie wie, co zrobić, chodzi w kółko
(a chodzenie w kółko po szafie to trudna rzecz), albo stoi w miejscu jak zaklęty i tylko przewraca oczami…
Tak czy siak – nie wie, czy w prawo, czy w lewo, a serce mu bije jak szalone, poci się okropnie i trzęsą mu się ręce.
I oczywiście nie może spać.

Jak on wygląda, jak myślicie? (ja do tej szafy zaglądam tylko przez szparę w desce i nie widzę ich dobrze)… Co byście mu powiedzieli? Albo zaśpiewali? Pomyślcie, napiszcie, narysujcie, nagrajcie, a kiedy się spotkamy, to z Waszych prac ułożymy dla niego kołysankę! p.s. Kołysanka wcale nie musi być bardzo cicha i spokojna 😉

Termin: 17.09.2020 godz. 16:00

Warsztaty dla dzieci 4-8 lat

Spotkanie odbywa się na zoomie.

Link zostanie przesłany w dniu poprzedzającym warsztaty.

Liczba miejsc ograniczona.

#bezradność #niepewność #niepokój